Asunto Oy Tuiranportti

OIT isännöinnin asiakas vuodesta 2013

Isännöitsijä ja hallitus avainasemassa taloyhtiön korjaushankkeessa

Asunto Oy Tuiranportin liiketiloissa ollut kampaamo lähestyi 2022 keväällä taloyhtiön hallitusta, koskien taloyhtiön omistaman liiketilan kuntoa. Liiketilassa ollut kampaamoalan vuokralainen esitti hallitukselle toiveensa, liiketilan saneeraamisesta nykyaikaiseksi.  

Hallitus näytti liiketilan vuokralaiselle vihreää valoa ja hallitus alkoi valmistella yhtiökokoukselle esitystä omistamansa liiketilan saneeraamisesta. Vuosi siinä meni, että liiketilan vuokralaisen esityksestä oli remontti valmis, kohtuullisen nopeasti siis asiat eteni, Kampaamo Mokun yksi omistajista Elisa Luoma toteaa.

Liiketilan remontin merkitys vuokralaiselle

Luoma oli erittäin innoissaan mahdollisuudesta saada tilat, jotka vastaisivat täysin hänen liiketoimintansa tarpeita, sillä hän toivoi työympäristöä, joka tarjoaisi tilaa työskennellä useammalla asiakkaalla samanaikaisesti ja joka olisi nykyaikainen ja ennen kaikkea toimiva.

Elisa antaa kiitosta taloyhtiön hallitukselle. ”Hallitus oli erittäin ymmärtäväinen ja ymmärsi meidän tarpeemme, näin taloyhtiö sai liiketilaan pidempiaikaisen ja sitoutuneen vuokralaisen”.

Yhteistyössä kampaamon omistaja ja taloyhtiö suunnittelivat remontin ja taloyhtiö linjasi taloyhtiön kustannusvastuun. Yhdessä sovimme uudesta pohjaratkaisusta, kalusteista ja tilan sisustuksesta, joka vastaisi kampaamon tarpeita ja loi samalla viihtyisän ja tyylikkään ympäristön asiakkaille.

Isännöitsijä ja hallitus avainasemassa taloyhtiön korjaushankkeessa

Vanhan kiinteistön tekniset toteutukset eivät vastanneet kampaamon tarvetta ja koko remontti rakentui viemäröintimuutoksen ympärille. Isännöitsijä ja hallitus suunnittelivat yhdessä paikan päällä viemäröintimuutoksen, joka vahvistettiin LVI-alan ammattilaisten kanssa. Viemäröinnin muutos mahdollisti, koko tilan pintaremontin ja toiminnallisuuden parantamisen samalla. Vuosikymmenten aikaiset toteutukset ja käyttöikänsä päähän tulleet sähköasennukset purettiin ja korvattiin uusilla.

Avainasemassa remontin onnistuneen lopputuloksen saamiseksi oli hallituksen aktiivinen asenne ja valmius neuvotella tilan vuokralaisten kanssa, yhtiökokouksen täysi tuki remontille ja budjetille, hyvät urakoitsijat, jotka ovat tottuneita tekemään remontteja vanhoissa kiinteistöissä ja ennen kaikkea osapuolien kyky kuunnella mitä lopputuloksesta haluttiin. 

#RHVSaneeraus #Hohtosähkö #SLK-asennus #PPLVI1

Remontti eteni sujuvasti, ja lopputuloksesta tuli upea kampaamotila, joka täyttää kaikki odotukset, Elisa toteaa.

Elävä kivijalka ja aktiivisessa käytössä olevat tilat

Tämä on hieno saavutus taloyhtiöllemme, kun voimme ilolla todeta, että omistamamme liiketila on nyt huippukunnossa ja olemme saaneet vuokralaisen sitoutumaan vähintään viideksi vuodeksi.

Taloyhtiön omistaman liiketilan remontoiminen oli erinomainen tilaisuus varmistaa, että kivijalkamme säilyy elävänä ja tilamme pysyvät aktiivisessa käytössä. ”Nyt oli oikea hetki investoida ja pitää huolta tästä arvokkaasta omaisuudestamme, sillä se tuo hyötyä sekä taloyhtiöllemme, että ympäröivälle yhteisöllemme” hallituksen puheenjohtaja Minna Akimo toteaa.